Marie Curieweg 3

Object

Op een opvallende zichtlocatie aan doorlopende weg bevindt zich dit multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw. De inrichting biedt ideale mogelijkheden om bedrijfswagens binnen te stallen maar ook om een showroom op de begane grond in te richten. De grote glazen kozijnen creëren volop licht voor het interieur. Voor bezoekers zijn er voldoende bewaakte parkeermogelijkheden. De totale vloeroppervlakte beslaat ca. 2050 m² en is onderverdeeld in 10 units, variërend van 343 m² tot 555 m².

Locatie

Het bedrijfspand is gelegen op bedrijventerrein ‘Roerstreek Zuid’ te Roermond. Dit bedrijventerrein staat rechtstreeks in verbinding met de A73 Venlo/Nijmegen en indirect met de A2 Eindhoven/Maastricht en de A52 Mönchengladbach/Düsseldorf/Ruhrgebied. Op het bedrijventerrein zijn distributiecentra van onder meer UPS, Aldi en Rockwool gevestigd. Het direct aangrenzende natuurgebied Driestruik biedt een ontspannend wandelpad.

Technische specificaties

 • Stroomvoorziening: 3 x 25 ampère;
 • Isolatiewaarde: Rc=3,7 m²W/K;
 • Alarmsysteem;
 • Brandhaspel en schuimblusser;
 • Hoogwaardig HR++ isolatieglas;
 • Aluminium antraciet kozijnen (RAL 7016);
 • Videobewaking buiten;
 • Draagkracht vloer: begane grond 1500 kg/m², verdiepingsvloer 250 kg/m²;
 • Overheadpoorten: elektrisch, 4,00 x 3,35 m (b x h);

Interieur

 • Vrije hoogte: beneden 3,60 m, verdieping 3,20 m;
 • Benedenverdieping voorzien van gevlinderde betonnen vloeren;
 • Entreehal voorzien van granieten tegels;
 • 1 toilet, dames en heren;
 • Verdieping voorzien van houten vloer en twee kantoorruimtes;
 • Verwarming: CV met radiatoren en digitale thermostaat;
 • Luchtverversing;
 • Vaste wastafel is magazijn met warm en koud waterkraan;
 • Verlichting: industrieel met LED TL verlichting;
 • Hoog geïsoleerde scheidingswanden;
 • Plafond met industriële uitstraling;
 • Stalen trap.

Locatie

Het bedrijfspand gelegen op Marie Curieweg 3H ligt in Roermond, Limburg, op het bedrijventerrein Roerstreek Zuid/Oosttangent. De Marie Curieweg is verbonden aan de Keulsebaan, de N570. Via de verbindingsweg N293 is het bedrijfspand gemakkelijk te bereiken. Met de A73 Venlo/Nijmegen is ook een directe verbinding. Het industrieterrein dat ontwikkeld is door OML ontwikkelingsmaatschappij Limburg bestaat uit de volgende bedrijven: UPS, Rockwool, Aldi en Forelle. Het Retailpark in Roermond en het natuurgebied de Meinweg in Herkenbosch zijn dicht bij het industrieterrein gelegen.

Het pand biedt bedrijfshuisvestiging voor verschillende bedrijven inclusief een eigen entree. Parkeren is erg eenvoudig gemaakt middels een groot parkeerterrein. Twee parkeerplaatsen voor de eigen gevel worden gegarandeerd doordat het buitenterrein wordt voorzien van klinkerwerk. Om de ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken is er de mogelijkheid om de units te voorzien van een verdiepingsvloer. Iedere unit is voorzien van een eigen water, elektra- en data aansluiting. Dit is een standaard aansluiting met een watermeter en hoofdkraan. Diverse doeleinden zijn er voor het pand. Denk hierbij aan huisvestiging voor retail MKB’ers, eenmanszaken, kantoren en groothandels met werkzaamheden als productie of inpakken en verzenden van bestellingen. De ruimte is verder nog zeer geschikt voor starters, webshops en als showroom. Alle bedrijven in de categorie 1 t/m 3.1 en detailhandel in de automative worden door de gemeente toegestaan.

Door middel van een elektrisch bedienbare rolpoort en een laadkuil wordt er voor gezorgd dat het laden en lossen zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd. Hierdoor zal de pakkettendienst of distributeur binnen no-time alle bestellingen geladen hebben. Verder heeft het pand drie elektrische overheadpoorten en ook nog eens vier loopdeuren. Het pand bezit een grote garage en garagebox die kan worden gebruikt als voorraadopslag. De kantoorinrichting, koelopslag, sanitaire voorzieningen, keuken en kantine kunnen in overleg gerealiseerd worden binnen het pand.

Duurzaamheid

Muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie is voorzien in het pand. Mede doordat de ramen zijn voorzien van HR+++ glas, heeft het pand energielabel A gekregen. De energiekosten zijn laag, en ook is er een lagere CO-2 uitstaat doordat het pand in bezit is van een moderne HR-ketel, energiezuinige ventilatie en een (hybride) warmtepomp. Binnen deze bedrijfsunits staan de groene klimaatoplossingen hoog in het vaandel. De elektra aansluiting van het pand bestaat uit een slimme meter. Om de duurzaamheid te waarborgen is er bewust gekozen om het bedrijfspand zo energieneutraal mogelijk te houden. Dit energiezuinige aspect blijkt uit het elektrisch verwarmen, een warmtewisselaar, een warmte terugwin installatie en een WTW-installatie. Elk pand bevat aluminium kozijnen inclusief dubbel geïsoleerd HR++ glas en een geïsoleerde rolpoort. Het dak van het pand zorgt voor de afwatering van hemelwater door middel van dakdoorvoeren, en droge doorvoeren voor bijvoorbeeld de aansluiting van zonnepanelen of airco’s.

De vloer op de onder verdieping is te herkennen aan een glad gevlinderd en gewapende betonvloer. Middels brandcompartimentering en branddeuren wordt er voor gezorgd dat de brandveiligheid gewaarborgd wordt. Middels pir isolatie is het pand geïsoleerd, dit is erg comfortabel want hierdoor wordt er aan ruimte gewonnen. Het pand wordt verlicht door de slimme Solatube die bestaat uit ledverlichting. Door het plaatsen van infiltratiekratten wordt water infiltratie tegengegaan. De duurzaamheid van de het licht kan gereguleerd worden door middel van bewegingscensoren.

Vergelijkbare gebouwen

Het nieuwbouw pand is zeer herkenbaar en springt eruit middels de moderne architectuur en de zakelijke omgeving. Het pand is vergelijkbaar met onder andere een bedrijfspand, bedrijfsunit, bedrijfsruimte, bedrijfshal of bedrijfsverzamelgebouw liggend op een bedrijventerrein. Tevens wordt zo’n pand gebruikt als kantoor, werkplaats, productiehal of magazijn. Doordat het pand een uitgebreide opslagruimte bevat, kan de opslag zeer goed gewaarborgd worden.

Beveiliging en security

De veiligheid van het pand staat uiteraard voorop. Door de veiligheidssystemen van Novisec, nu SPIE, wordt hiervoor gezorgd. Voor veiligheid wordt gezorgd middels verschillende beveiligingsoplossingen als alarmen, bewakingscamera’s, terreinafzetting, bewegingscensoren en infraroodcensoren. Voor brandveiligheid wordt gezorgd door het bezitten van brandalarmen, brandblussers, brandpreventie, nooduitgangen, noodverlichting en branddekens. Daarnaast is iedere bedrijfsunit in bezit van een  AED die te gebruiken is bij medische noodgevallen.