Albert Einsteinweg 25

Object

Dit pand aan de Albert Einsteinweg 25 zal medio 2021 gerealiseerd worden. Het bedrijfspand zal in totaal een oppervlakte van 2800 m² begane grond en 350 m² 1e etage beslaan en zal naast bedrijfshal tevens dienst doen als kantoor. De bedrijfshal wordt voorzien van een laaddock en beschikt over een vrije hoogte van ten minste 7,20 m. Het pand zal verhuurd gaan worden voor € 45 per m² per jaar. Uit het oogpunt van flexibiliteit is het tevens mogelijk om het bedrijfspand separaat te verhuren in 2 of meerdere units. In dit geval wordt het pand opgesplitst in units met een grootte van 250 tot en met 1750 m².

Locatie

Het bedrijfspand is gelegen op bedrijventerrein ‘Roerstreek Zuid’ te Roermond. Dit bedrijventerrein staat rechtstreeks in verbinding met de A73 Venlo/Nijmegen en indirect met de A2 Eindhoven/Maastricht en de A52 Mönchengladbach/Düsseldorf/Ruhrgebied. Op het bedrijventerrein zijn distributiecentra van onder meer UPS, Aldi en Rockwool gevestigd. Het direct aangrenzende natuurgebied Driestruik biedt een ontspannend wandelpad.

Locatie

Het pand ligt op het bedrijventerrein Roerstreek Zuid ook wel Oosttangent in Roermond, Limburg. De Albert Einsteinweg is gelegen aan de N570: de Keulsebaan. Het bedrijfspand is gemakkelijk te bereiken via de verbindingsweg N293 en heeft ook een directe verbinding met de A73 Venlo/Nijmegen. Daarnaast is het terrein te bereiken via de Duitse autosnelweg A52 Mönchengladbach/Düsseldorf/Ruhrgebied. Op het bedrijventerrein dat ontwikkeld is door OML ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg liggen de distributiecentra van onder andere UPS, Rockwool, Aldi en het bedrijf Forelle. Het aangrenzende natuurgebied Driestruik heeft een ontspannend wandelpad dat eventueel in de pauzes benut kan worden om te ontspannen.

Het pand zorgt voor bedrijfshuisvestiging voor verschillende bedrijven en biedt een eigen entree. Het is erg eenvoudig om te parkeren door het aanbod van een groot parkeerterrein. Het buitenterrein wordt voorzien van klinkerwerk waardoor er twee parkeerplaatsen voor de eigen gevel gegarandeerd worden.  Om optimaal gebruik te maken van de ruimte is het mogelijk om de units te voorzien van een verdiepingsvloer. Elke unit heeft een eigen water, elektra- en data aansluiting. De aansluiting is standaard met een watermeter en hoofdkraan. Het pand is te gebruiken voor verschillende doeleinden. Bij de doeleinden van de units kan gedacht worden aan huisvestiging voor retail MKB’ers, eenmanszaken, kantoren, en groothandels. Ook productie werkzaamheden of het inpakken en verzenden van bestellingen is hier geen probleem. Ook is het te gebruiken voor starters, webshops of als showroom. Bedrijven in de categorie 1 t/m 3.1 en detailhandel in de automotive worden toegestaan door de gemeente.

Het pand bevat een elektrisch bedienbare rolpoort en een laadkuil wat het laden en lossen voor de distributeur of pakketdienst erg efficiënt maakt. Daarnaast biedt het bedrijfspand drie elektrische overheadpoorten en vier loopdeuren. Ook bevat het pand een grote garage en een garagebox die ingezet kan worden voor voorraadopslag. Het pand kan in overleg opgeleverd worden met kantoorinrichting, koelopslag, sanitaire voorzieningen, keuken en kantine.

Duurzaamheid

Het bedrijfspand is voorzien van muurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. De ramen zijn voorzien van HR+++ glas. Mede hierdoor heeft het pand energielabel A gekregen. Het pand heeft lage energiekosten en een lagere CO-2 uitstoot door het bezitten van een moderne HR-ketel, energiezuinige ventilatie en een (hybride) warmtepomp. Groene klimaatoplossingen zijn van groot belang en worden volop meegenomen in deze bedrijfsunits. De elektra aansluiting van het pand bevat een slimme meter. Er is bewust gekozen om het pand zo energieneutraal mogelijk te houden zodat de duurzaamheid gewaarborgd wordt. Het energiezuinige aspect van het pand komt naar voren door middel van elektrisch verwarmen, een warmtewisselaar, een warmte terugwin installatie en een WTW-installatie. Iedere bedrijfsruimte wordt voorzien van een geïsoleerde rolpoort en aluminium kozijnen met dubbel geïsoleerd HR++ glas. Het dak bestaat uit dakdoorvoeren voor de afwatering van hemelwater en droge doorvoeren voor onder andere de aansluiting van zonnepanelen of airco’s.

De vloer op de begane grond bestaat uit een glad gevlinderd en gewapende betonvloer. De brandveiligheid wordt mede gewaarborgd door brandcompartimentering en branddeuren. Het pand is geïsoleerd middels pir isolatie, hierdoor wordt er aan ruimte gewonnen. De slimme Solartube verlichting in het pand bestaat uit ledverlichting. Waterinfiltratie wordt tegengegaan door het plaatsen van infiltratiekratten. Bewegingscensoren kunnen ervoor zorgen dat het licht niet onnodig aan het branden is.

Vergelijkbare gebouwen

Het nieuwbouw pand is te herkennen aan de moderne architectuur en een zakelijke omgeving. Het pand is te vergelijken met een bedrijfspand, bedrijfsunit, bedrijfsruimte, bedrijfshal of bedrijfsverzamelgebouw dat is gelegen op een bedrijventerrein. Het is ook te gebruiken als kantoor, werkplaats, productiehal of magazijn. Een bijkomend voordeel is dat er veel kan worden opgeslagen door een uitgebreide opslagruimte.

Beveiliging en security

Het bedrijfspand bestaat uit de veiligheidssystemen van het voormalige Novisec, nu SPIE. De veiligheid en beveiliging van het pand wordt gewaarborgd door diverse beveiligingsoplossingen als een alarm, bewakingscamera’s, terreinafzetting, bewegingscensoren en infraroodcensoren. Voor de brandveiligheid wordt gezorgd middels brandalarmen, brandblussers, brandpreventie, nooduitgangen, noodverlichting en branddekens. Elke bedrijfsunit is tevens in het bezit van een AED, te gebruiken bij noodgevallen.